Opvolger ice bucket challenge geen succes

Je hebt ze vast gemist op internet: filmpjes van mensen die naakt, met een stronk prei in hun achterste, van toilet naar toilet rennen. Deze opmerkelijke actie had plaats moeten vinden in het kader van de ‘Diarree Prei in je Reet-Challenge’.

In de Derde Wereld sterven elk jaar vier miljoen kinderen onder de vijf jaar aan diarree. Het is dan ook geheel ten onrechte dat de ‘Diarree Prei in je Reet-Challenge’ momenteel de sociale media niet beheerst. Is dat plots te veel gevraagd, een stronk prei in je anus steken om zo aandacht te vragen voor de strijd tegen diarree?

Miljoenen mensen wereldwijd, waaronder celebrities als acteur Charlie Sheen, Justin Timberlake, Mark Zuckerberg en Bill Gates, vertikken het vreemd genoeg deze challenge aan te gaan, laat staan een en ander te filmen en online te zetten. Ook de Amerikaanse oud-president George W. Bush weigerde zich door zijn vrouw Laura een prei in zijn achterste te laten steken.

In eigen land is het niet anders. EO-presentatoren Andries Knevel en Tijs van den Brink verdommen het elkaar simultaan een stronk prei in hun achterste te wrikken. Dit had aanstaande maandag, live in de uitzending van Knevel & Van den Brink, moeten gebeuren. Ook Sylvie Meis, wiens gilletje deze week de wereld over ging, toen ze gehuld in een topje met laag decolleté een emmer ijswater over zich heen kieperde, laat via een woordvoerder weten dat de ‘Diarree Prei in je Reet-Challenge’ „niet past in haar huidige imago; bovendien is zij altijd zeer terughoudend met media-optredens.”

Alleen Dries Roelvink gaf gehoor aan de oproep. “Diarree is een dodelijke ziekte in de Derde Wereld en als ik door middel van een leuk filmpje bewustzijn kan creëren, doe ik dat natuurlijk graag! Weten jullie trouwens al dat volgende week mijn nieuwe cd uitkomt?”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.