Deadline

Al mijn vrienden zijn klaar met hun master en ik niet.

De belangrijkste reden hiervoor is fysieke pijn en immobiliteit. Op het moment heb ik vreselijke pijn aan mijn heup en kan ik niet te lang typen. Het is allemaal niet levensbedreigend, maar het zijn dingen die ik natuurlijk liever niet heb. Helaas weet ik hier geen makkelijke oplossing voor. Wat ik wel weet, is dat ik soms periodes ervaar waarin mijn lijf in perfecte conditie verkeert en ik kan doen wat ik wil. De laatste keer dat dit zich voordeed, begon ik vol enthousiasme aan mijn masterstudie. Dit ging goed, en ik merkte dat ik met gemak kon drinken tot drie uur ‘s nachts en gewoon om kwart voor negen colleges kon volgen. Ik had veel energie, kon ver lopen en lang dansen zonder consequenties, en ik ging er een beetje in op. Hoewel ik nog maar twee vakken hoefde te volgen kwam ik niet meer zo vaak opdagen als ik zou hebben gewild, en ik raffelde mijn essays af.

Daarna begon mijn lijf weer op te spelen, en verkeerde mijn schoonmoeder in een levensbedreigende situatie. Hoewel ik met volle moed probeerde mijn masterthesis op te pakken en af te ronden, lukte dit niet. Nog steeds bezig zijn met het afronden van mijn master weegt zwaar, omdat ik al lang klaar had willen en kunnen zijn. Toch: ik zou het niet anders hebben gedaan. Je diploma in je zak hebben is fijn, maar avond na avond in het holst van de nacht thuiskomen ook.

Die master moet echt weleens een keer af. Helaas heb ik een deadline waar ik niet onderuit kan. Ik wil mijn diploma nog aan mijn schoonvader met vergevorderde kanker laten zien.

Manon Staps (26) is bijna klaar met de master Algemene Cultuurwetenschappen aan Tilburg University.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.