Tilburg University verlengt proef Econasium

Het is het nieuwste geesteskind van Tilburg University: het Econasium. Na een succesvolle proef op het St.-Odulphuslyceum, wordt het project uitgebreid naar twaalf scholen. Leerlingen van die scholen kunnen via Econasium alvast kennismaken met een economische studie. Vanmiddag werd de licentie getekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Als leerlingen voor het traject slagen, worden ze automatisch toegelaten tot alle Economische opleidingen van de universiteit. Er is al een proef gedaan en die wordt nu uitgebreid. Volgens de website is ‘het Econasium […] bedoeld voor leerlingen met voldoende wiskundig inzicht die een extra uitdaging aan kunnen en interesse hebben in economische onderwerpen.’ Deze bollebozen krijgen statistiekles, gaan op excursie naar verschillende bedrijven en worden ondersteund in het economisch onderzoek voor hun profielwerkstuk.

Hans Gremmen, woordvoerder voor het project vanuit Tilburg University, zegt dat er vooral over een ‘succes’ wordt gesproken omdat er veel interesse was vanuit scholen om zich bij het project aan te sluiten. De leerlingen van de pilot-school die tot nu toe aan het programma hebben meegedaan, gaan er allemaal mee door en bovendien komen er daar nog acht bij. ‘Blijkbaar vertellen de leerlingen aan elkaar door dat het een nuttig programma is om te doen’.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.