4200 werkloze jongeren in Tilburg

Het gaat niet zo goed met de jongeren in Nederland: meer dan 10 procent is werk- en studieloos. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wat opvalt is ook dat Tilburg heel slecht scoort.

Het gaat landelijk om 254.100 jongeren tussen de 15 en 27 jaar. Het aantal werk- en studielozen is met 36 procent toegenomen sinds 2007. Iets minder dan de helft krijgt een Wajong,- WW,- of bijstandsuitkering. En 92.040 jongeren zijn werkzoekend.

Tilburg
Tilburg telt zo’n 4200 werk- en studieloze jongeren. Dit is 5% meer dan het landelijke gemiddelde. 1900 van hen krijgt een uitkering. Dit betekent dat 2300 jongeren geen werk, geen studie en inkomen hebben.

Lichtpuntje
Er is echter nog wel een lichtpuntje: de werkloosheid in Nederland is volgens de definitie van de International Labour Organisation relatief laag. Ongeveer 7 procent van de beroepsbevolking is werkloos. In de Eurozone is de werkloosheid gemiddeld 11,5 procent.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.