Koelman: “Ik ben dolgelukkig”

Er is een Gamer des Vaderlands, een Werkloze des Vaderlands, een Denker en een Doener des Vaderlands. Wijzelf contracteerden onlangs de Socioloog des Vaderlands. Wat nog ontbrak: een Blogger des Vaderlands. Op vrijdag 6 maart wordt hij/zij benoemd. ‘Onze’ Luuk Koelman is één van de genomineerden. “Ik ben intens gelukkig. Vanaf nu deel ik mijn leven als volgt in: een asgrauwe periode vóór de nominatie en de Gouden Jaren daarna.”

De ‘Blogger des Vaderlands’-verkiezing is onderdeel van het Blogbal, de officieuze tegenhanger van het traditionele Boekenbal. Tot 31 januari konden lezers hun favoriete bloggers nomineren, wat leidde tot een lijst met 14 namen. Wat vindt Luuk van de concurrentie? “Sommige namen op de lijst zeggen mij niet veel. Maar mensen als Max Molovich en Bas Taart zijn echt wel OK.” Ook zijn het vogels van nogal verschillend pluimage. “Een blogger als Jeroen Mirck zit op de serieuze inhoud en is ook politiek actief. Anderen houden ervan om er gewoon wat op los te ouwehoeren.”

Tijdens het Blogbal op 6 maart kiest het aanwezige publiek de definitieve winnaar. Welke invulling de Blogger Des Vaderlands aan zijn erefunctie wil geven, kan hij/zij dan onmiddellijk toelichten. Aan de benoeming is een geldprijs verbonden van € 1000,-. Ook krijgt de winnaar tien stokslagen, dit om een beetje feeling te houden met de collega’s uit Saudi-Arabië.

Hoe dan ook: Luuk is vereerd. “Als ik tijd heb laat ik mijn gezicht zeker zien. Arti et Amicitiae, dat is toch vlak bij het station? Ik moet natuurlijk ook nog terug naar Tilburg. En met de NS weet je het maar nooit.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.