TiCC sleept 3 miljoen Europese subsidie binnen

Drie miljoen euro. Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC) haalt het binnen. Met het geld gaat het aankomende Centre of Excellence vertaalsystemen ontwikkelen.

Doel van het project, dat de titel TraMOOC draagt, is om kwalitatief hoogstaande, automatische vertaalsystemen te ontwikkelen voor het vertalen van diverse soorten tekst. Bijvoorbeeld ondertiteling van colleges. Deze teksten moeten van het Engels worden vertaald naar talen als het Duits, Italiaans, Nederlands, Kroatisch, Russisch en Chinees.

Daar is behoefte aan, zegt onderzoeker Menno van Zaanen van Tilburg School of Humanities: “Het aantal online cursussen – Massive Open Online Courses – groeit snel, maar is over het algemeen slechts beschikbaar in één taal. Hoewel het automatisch vertalen van teksten mogelijk is, is de kwaliteit van dat soort vertalingen niet altijd voldoende.”

De subsidie is toegekend in het kader van de Europese wetenschapssubsidiepot Horizon 2020.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.