Veel studenten vrijwilliger

Uit onderzoek van de Landelijke Jeugdmonitor blijkt woensdag dat bijna de helft van de Nederlandse jongeren, van 15 tot 25 jaar, wel eens vrijwilligerswerk heeft verricht. Dit onderzoek is gedaan door het Centraal Bureau voor de Statisiek (CBS). Doet de TiU-student ook aan vrijwilligerswerk? 

Bijna de helft van alle 15- tot 25-jarigen heeft zich minimaal een keer ingezet als vrijwilliger in het afgelopen jaar. Mannen en vrouwen doen even vaak vrijwilligerswerk. Wel verschilt het bij wat voor soort organisatie zij vrijwilligerswerk doen. Mannen doen dit vaker voor bijvoorbeeld een sportvereniging dan vrouwen.

Joyce Adriaensen (28), Law:
“Ik werk twee ochtenden per week bij een rechtswinkel als vrijwilliger. Hier neem ik telefoontjes op om juridische vragen te beantwoorden. Het is ontzettend leuk om te doen ook al krijg ik er niet voor betaald. Daarnaast doe ik het om ervaring op te doen en het staat goed op mijn CV.”

                    “Ik krijg er voldoening uit”

Stephan Dekkers (24), Master Marketing Management:
“Ik heb zelf heel lang geroeid bij Vidar, toen ik daar ben gestopt ben ik gaan coachen. Ik krijg er voldoening uit en het is een goed gevoel dat je iets betekent in het leven van anderen. Daarnaast is het gewoon een hele mooie sport waar ik graag anderen in begeleid.”

Onderzoek 3

Lees hier het volledige onderzoek.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.