Nieuwe Universiteit Nijmegen protesteert studentikoos

Nijmeegse actievoerders pakken het bourgondisch aan: ze openen een café om te protesteren tegen het beleid van de Radboud Universiteit. Ze ‘kraken’ daarvoor een leegstaande ruimte, waar vroeger de Juridische kantine ‘Het Gerecht’ was gevestigd. Geheel toepasselijk hebben ze het omgedoopt tot studentencafé ‘Terecht!’.De actievoerders van de Nieuwe Universiteit Nijmegen (DNUN) waren al een tijdje in overleg met de universiteit over een ruimte voor activiteiten en overleg. Dit duurde hen te lang en daarom bezetten ze nu een leegstaande ruimte. Van acht tot acht kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld studie of lezingen. DNUN is, net als de afdelingen in Amsterdam en Tilburg, kritisch over de medezeggenschap op zijn universiteit en ageert ook tegen de invloed die commercie heeft op wetenschap.