Zijn we wel zo homotolerant?

Accepteren we homoseksualiteit wel echt? Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat steeds minder Nederlanders negatief staan tegen mensen met een voorkeur voor hetzelfde geslacht. Toch blijft zoenen in het openbaar nog een heikel punt voor veel mensen. Hoe zit dit op Tilburg University?”Het laagje acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders Op de campus hebben veel studenten niet echt een mening over dit onderwerp, of ze willen liever niet reageren omdat ze het ongemakkelijk vinden. Een veelgehoorde reactie is: “Ik kom dat eigenlijk nooit tegen.” Toch waren er ook studenten die wel iets te zeggen hebben hierover:

“Ik zag het laatst op het terras. Het is misschien wel apart, omdat het nog niet helemaal geaccepteerd is, maar het moet kunnen hier in Nederland. Als een jongen met een meisje zoent vind ik het net zo goed niet fijn. Mensen moeten kunnen doen wat ze willen, ik maak geen onderscheid tussen geslacht. Ik denk misschien alleen: Oh huh, het gebeurt, ik kijk op en weer weg.” – Manon (20), Psychologie

“Het interesseert me niet zo veel. Wie er ook staat te bekken, er moet bier overheen. Dat heb ik trouwens zelf ook meegemaakt. Twee vrouwen vind ik dikke prima, bij mannen vind ik het wel al anders om te zien. Je ziet ook niet heel vaak dat mannen openbaar zoenen.” –  Gijs (24), International Business Administration

“Mensen vinden het maar raar omdat ze de aanblik niet gewend zijn. Ikzelf ben biseksueel. Mij maakt het helemaal niet uit, het zal me misschien meer opvallen omdat homo’s in de minderheid zijn, maar problemen heb ik er niet mee.” – Rose-Lynn (19), International Business Administration

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.