Drie Vidi-beurzen in Tilburg

Er stroomt weer onderzoeksgeld zuidwaarts. De Vidi-beurzen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zijn toegekend en drie van de 87 laureaten komen van Tilburg University. Theo Klimstra (Ontwikkelingspsychologie), Rianne Letschert (INTERVICT) en Oliver Spalt (Finance) zijn de gelukkigen. Met het geld kunnen ze een vernieuwende onderzoekslijn starten en een onderzoeksgroep opzetten.De NWO heeft een Vernieuwingsimpuls, waarin het drie financieringsvormen kent: Veni, Vidi en Vici. De Vidi-financiering kan worden aangevraagd door onderzoekers die al een aantal jaren onderzoek deden op postdocniveau. Ook mogen ze niet meer dan acht jaar geleden zijn gepromoveerd. De onderzoekers krijgen maximaal 800.000 euro, hiermee kunnen ze vijf jaar lang onderzoek doen.De drie Tilburgse onderzoekers gaan het geld gebruiken voor uiteenlopende projecten. Dr. Klimstra kreeg de beurs voor het project ‘Identiteitsproblematiek en Persoonlijkheidsstoornissen bij Jongeren: Overeenkomsten, Verschillen en Wisselwerking’. Hij richt zich op het maken van onderscheid tussen de tijdelijke identiteitsproblemen van adolescenten en ‘echte’ persoonlijkheidsstoornissen, die permanenter zijn. Prof. dr. Letschert gaat onderzoek doen naar de invloed van internationale juridische procedures op herstel van slachtoffers. Prof. dr. Spalt brengt de invloed van behavioral biases van managementteams op financiële bedrijfskeuzes in kaart.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.