Tilburg beste economische universiteit van Nederland

Tilburg University scoort goed op economisch gebied. Volgens onderwijsnetwerk QS heeft Tilburg de beste economische universiteit van Nederland.

Daarbovenop staat de universiteit op nummer 10 in de ranking van beste economische opleidingen in Europa. De Erasmus Universiteit staat op nummer 12 en de Universiteit van Amsterdam volgt met plekje 13. Maastricht doet het wat minder met de 20e plek. De allerbeste in de lijst is de London School of Economics. Die universiteit staat zelfs op nummer 4 in de wereldranking op economisch gebied.

Naast Nederland doet ook België het goed met economische opleidingen. De Belgische (Franstalige) universiteit Université Catholique de Louvain staat op de 15e plek van Europa. De (Nederlandstalige) Katholieke Universiteit Leuven staat op 18. Daarmee staan zes universiteiten uit de Lage Landen in de top 20.

QS rankt de universiteiten op beoordelingen door academici en werkgevers, en het aantal vermeldingen die een universiteit binnen een bepaalde discipline krijgt in gepubliceerde papers. Tilburg University staat op plek 367 in de mondiale ranking.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.