Dit zijn de senatoren van TiU

Van de 75 senatoren die vandaag zijn beëdigd in de Eerste Kamer hebben zes een link met Tilburg University. Wij hebben de alumni en hoogleraren op een rijtje gezet.

1. Lambert Verheijen neemt voor het eerst in de Eerste kamer plaats als PvdA’er. Van 1975 tot 1982 studeerde hij Theoretische Sociologie en Sociale Geschiedenis in Tilburg. Daarna werd hij docent Sociologie aan verschillende hogescholen.

2. Sophie van Bijsterveld is lid van de CDA-fractie. Na haar studie Nederlands recht in Utrecht promoveerde ze later op rechtsgeleerdheid op de TiU. De Brabantse universiteit beviel goed; ze werd universitair hoofddocent Europees en Internationaal Publiekrecht in Tilburg. Daarnaast is ze bijzonder hoogleraar religie, rechtsstaat en samenleving.

3. Professor persoonlijke financiële planning Henriëtte Prast wordt voor de eerste keer senator. De D66-lid schreef goedverkopende boeken als Geld en Geluk en Alles draait om geld.

4. Tiny Kox studeerde Nederlands recht aan de TiU. Voor de SP nam hij in de jaren 90 plaats in de Tilburgse gemeenteraad.

5 . Vanaf 2002 was Peter Ester hoogleraar sociologie aan de TiU. In 2009 verliet hij de universiteit en heeft hij nu een plekje in de Eerste Kamer als lid van de ChristenUnie.

6. Ben Knapen (CDA) heeft een kleine bescheiden rol gehad binnen de universiteit. Ooit heeft hij plaatsgenomen in de Raad van Toezicht van Tilburg University. Nu zal hij voor het eerst plaats nemen in de Kamer.verheijenBijsterveldprast

koxesterknapen

Boven van links naar rechts: Verheijen, Bijsterveld, Prast
Onder van links naar rechts: Kox, Ester, Knapen

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.