Data Science-contract getekend

Het samenwerkingsverband tussen Tilburg University en TU Eindhoven voor een gezamenlijke data science-opleiding is rond. Medio mei sloten beide Brabantse universiteiten de formele overeenkomst.De nieuwe data science-opleiding in Den Bosch moet in het collegejaar 2016-’17 van start gaan. Er komt dan een bachelor (verzorgd in zowel Tilburg als Eindhoven) en een master, gevestigd in Den Bosch– om precies te zijn in het voormalige klooster Mariënburg.

Die master heet officieel de ‘Master Science & Entrepeneurship’ en de locatie Den Bosch gaat door voor ‘Graduate School’. De huisvestingskosten worden evenredig verdeeld over beide samenwerkingspartners. Het contract vermeldt verder: ‘In de loop van 2016 zullen TiU en TU/e volgens planning besluiten over de inrichting van de bedrijfsvoering (…) op basis van een langer termijnperspectief.’

Ook het bestuur van de nieuwe opleiding is gelijkelijk verdeeld over de partners. Artikel 5, punt 2 stelt: ‘Over de wijze waarop de Colleges gezamenlijk hun bevoegdheden uitoefenen maken de Colleges gezamenlijk afspraken’. Over de aanstelling van een afzonderlijke decaan voor de Graduate School wordt nog nagedacht.

Op 3 juli komt de Samenwerkingsovereenkomst in de Universiteitsraad. Die moet dan adviseren over het contract.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.