Een mooie investering

Ik zet het even voor je op een rijtje.De renovatie van twee stadskantoren. De gemeente Tilburg trekt hiervoor 75 miljoen euro uit. Een mooie investering in de werkplek van hardwerkende ambtenaren!

De openbare bibliotheek verhuist naar de Spoorzone. De kosten (15,7 miljoen euro) hoest de gemeente Tilburg graag op. Een mooie investering in kennis en prestige!

De Ierse modeketen Primark móét naar Tilburg komen! Om de risico’s voor de aannemer af te dekken, stelt de gemeente Tilburg zich voor 6,7 miljoen euro garant. Een mooie investering in de lokale economie!

Het Theresialyceum gaat verbouwen. Er komen grotere lokalen. De gemeente Tilburg draagt graag 4 miljoen euro bij. Een mooie investering in het onderwijs!

De gemeente Tilburg steekt vol overtuiging 3 miljoen euro in de restauratie van kloostercomplex Koningsoord in Berkel-Enschot. Een mooie investering in een stukje monumentaal Tilburg!

De nieuwe winkel van Roy Donders zit daar ook!

Herinrichting van het Pater van den Elsenplein. De gemeente Tilburg trekt hier graag 2,6 miljoen voor uit. Grootste verandering is de verhuizing van de Jumbo van het midden van het plein naar nieuwbouw aan de rand. Wederom een mooie investering in de lokale economie, want de nieuwe winkel van Roy Donders zit daar ook!

Een nieuw voetbalcomplex voor Longa, Were Di en de Willem II Voetbalacademie. De gemeente Tilburg draagt graag 1,9 miljoen euro bij. Een mooie investering in sport!

De Pollepel, het allereerste sociaal eethuis van Tilburg, heeft 115.000 euro subsidie nodig om 365 dagen per jaar aan circa 80 gasten een maaltijd te serveren. Zo’n investering in alleenstaanden aan de onderkant van de samenleving is wel heel veel geld, vindt de gemeente Tilburg.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.