Positieve grondhouding tegenover reorganisatieplan BEST

Positieve grondhouding tegenover reorganisatieplan BEST

Het lijkt erop dat het reorganisatieplan BEST doorgang gaat vinden. Vier fracties (AbvaKabo, Onafhankelijken, SAM en Front) zeiden een positieve grondhouding te hebben en TiU international was positief. Toch waren er nog een aantal punten die vragen opriepen. Zoals digitalisering onderwijs, hoe zit het nu echt in de verhouding WP/OBP, de exchange office, de onderbezetting van de Studentendesk en Academic Forum.

Academic Forum is een kleine onafhankelijke organisatie op Tilburg University. Ze organiseert symposia, debatten en kleinschalige uitwisselingen rondom wetenschappelijke, maatschappelijke en levensbeschouwelijke kwesties. Voorbeelden zijn het Hartslagcafé, Meet the world, en Model United Nations. Kortom: AF dient de veelgeroemde Bildung van de student. Academic Forum valt nu nog onder Student Services maar na de reorganisatie BEST zouden ze gaan vallen onder het Marketing and Communications Office.

In de vergadering van het Dagelijks Bestuur werden daarover vanmorgen vragen gesteld. De werknemersfracties AbvaKabo en de Onafhankelijken vroegen aan het college waarom de werknemers niet geconsulteerd zijn. Daarnaast wilde de fractie Onafhankelijken weten waarom Academic Forum onder communicatie was geplaatst. En beide fracties wilden precies weten of er een autonome leidinggevende komt voor Academic Forum, zodat er enige onafhankelijkheid gewaarborgd is.

Academic Forum organiseert namelijk ook fora waar de universiteit het niet per se mee eens hoeft te zijn, zoals de debatten over ‘De nieuwe universiteit’. Het zou dan lastig zijn om direct onder een hoofd communicatie te vallen. Een eigen leidinggevende kan een buffer vormen tussen het hoofd Communicatie en de medewerkers van Academic Forum.

Het College van Bestuur en de kwartiermaker Hans Dieteren gaven aan dat het maar over 3,6 FTE aan werknemers gaat bij Academic Forum en dat de argumenten voor de plaatsing onder Communicatie in het Reorganisatieplan te vinden zijn. Toch bleven de werknemersfracties ongerust over de onafhankelijkheid en de bestaanszekerheid van Academic Forum bij communicatie. AbvaKabo: “We weten inmiddels hoe het hier gaat met afdelingen zonder leidinggevenden, die verdwijnen snel.”

Het College beloofde dat de medezeggenschap vóór de Uraadvergadering van aanstaande vrijdag een memo krijgt over de leidinggevende en de argumenten voor de plaatsing van Academic Forum onder Communicatie en Marketing.

Daarnaast beloofde het college een A4 met de belangrijkste aanpassingen in het Reorganisatieplan, een overzicht over de verhouding WP/OBP en de cijfers over vast en flex personeel. Aanstaande vrijdag valt de echte beslissing over het reorganisatieplan in de Uraad.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.