Speciaal vluchtelingennummer Vox

Vox, het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft een nummer gewijd aan de drieduizend vluchtelingen die naast de universiteit huizen. In een kamp op natuurgebied Heumersoord delen medewerkers vandaag het Engelstalige nummer uit.De bedoeling was eigenlijk om gisteren al met het magazine het terrein op te gaan, maar dat ging niet door. Mathijs Noij, redacteur bij Vox: “We hebben wel al buiten de poort staan uitdelen gisteren, maar we mochten niet op het terrein. Er was niemand vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om mee te lopen. Vandaag mag het wel.” Hij krijgt enthousiaste reacties van de tijdelijke bewoners van Heumersoord, zegt hij. “Ik sprak net iemand die Geografie gestudeerd heeft en hij was erg blij met het nummer en de tips die er instaan,” zegt Mathijs. “Hij wilde gelijk naar de twintigste verdieping van het hoogste universiteitsgebouw, de Erasmustoren, en naar de Universiteitsbibliotheek.”

CQx9f9IWsAA6TJ8 (1)

Foto: Twitter Vox

In het nummer staan onder andere interviews met de nieuwe bewoners van het kamp en met wetenschappers, die mythen rondom de vluchtelingensituatie bespreken. Ook vertelt schrijver Abdelkader Benali een verhaal over hardlopen en vluchten, en bevat het nummer tips over Nijmegen en de Nijmeegse universiteit.

Vox mag van het COA ook twee bakken neerzetten om het nummer in beschikbaar te stellen. “Dit nummer kan langer blijven liggen en wordt erg goed ontvangen, dus misschien moeten we nog wel bijdrukken. Die kunnen we dan via deze bakken blijven verspreiden,” zegt Mathijs.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.