Godwin van het Jaar

Universitair hoofddocenten zijn ook mensen. Dat bleek maar weer eens toen afgelopen week het gedachtegoed van de heer Hans Siebers tot mij kwam.

Meneer is universitair hoofddocent aan Tilburg University. In de NRC publiceerde hij onderstaande ingezonden brief. Lees hem minstens drie keer aandachtig door:

Illustratie Luuk

Zo. Je zal nu waarschijnlijk even moeten gaan liggen. Al was het maar om de volgende zin te doorgronden: “Door sinterklaasvierders toch van racisme te betichten, beschuldig je ze ervan de Holocaust te legitimeren.”

Neem je tijd. Probeer, terwijl je ligt, de meest logische vraag die in je hoofd opkomt, te beantwoorden: is deze brief écht door Hans Siebers, universitair hoofddocent aan Tilburg University, geschreven? Daar is slechts één antwoord op mogelijk: ja. Immers, was de brief ondertekend door Sjeng van Geulen, uitbener te Hindeloopen, dan had de NRC hem nooit geplaatst.

De tweede vraag die nu in je hoofd opkomt, is meer prudent: gaat alles wel goed met de heer Siebers? Radicaliseert hij niet een beetje? Zijn Godwin van het Jaar doet in ieder geval het ergste vermoeden.

Is er in zijn directe omgeving dan niemand die hem duidelijk maakt wat een feest zijn brief moet zijn geweest voor de redactie van de NRC? Zo’n malle brief, hahahaha! Een universitair hoofddocent ook nog eens, hahaha! Dit is goud hoor, hahaha! Het kan niet anders of de brief nu op het redactietoilet van de NRC, boven elk urinoir.

Want dat is hier de essentie: de brief is zo treurig dat hij enkel is gepubliceerd omdat de schrijver in kwestie universitair hoofddocent is.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.