Vastentijd geopend in Zwijsengebouw

Carnaval is over, en het is weer tijd voor bezinning. In het Zwijsengebouw, plaats voor bezinning bij uitstek, kwam vanmiddag een dertigtal mensen bij elkaar om de vastentijd te beginnen en een askruisje te halen.Het is een kleine bijeenkomst, zegt studentenpastor Michiel Peeters: “De Theologische faculteit wilde graag ook een moment eerder op de dag, naast de mis van 17.00 uur in de Maranathakerk.” Een moment van bezinning tussen het drukke universiteitsleven door, zo beschrijft hij het in zijn korte preek. Aswoensdag, en de vastentijd, is volgens hem vooral een tijd van realisme. “Niets mag gecensureerd worden. Deze tijd is bedoeld voor bezinning en het kijken naar onszelf.”

Het gelegenheidskoor van de Maranathakerk zingt een aantal liederen en aanwezigen kunnen een askruisje ontvangen. Onder het uitspreken van een “Bedenk wel: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren” tekent Peeters een kruisje op eenieders voorhoofd. Rondom de vastentijd en Pasen organiseert de kerk nog twee extra bijeenkomsten: op zaterdag 12 maart een avond rond Joseph Haydn’s Zeven laatste woorden van Christus aan het kruis en op woensdag 23 maart een bezinning in de Goede Week.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.