Promotie met zingende zebravinken

’s Ochtends bestudeert ze zebravinken in Leiden, ’s middags geeft ze werkgroepen over de anatomie van hersenen aan Tilburgse studenten. Merel Burgering schrijft haar promotie-onderzoek over het verwerken van taalklanken door mensen en zangvogels.

Ze vergelijkt voor het onderzoek mensen met zebravinken. Hoewel andere onderzoekers zeggen dat taal niet te vergelijken is met het geluid van zangvogels, denkt Burgering daar anders over. “Zebravinken ontwikkelen hun zang op dezelfde manier als wij taal ontwikkelen. Ze leren het van hun ouders en hebben ook een soort babbelfase. Dus in dat opzicht kun je ze eigenlijk goed vergelijken”, vertelt ze aan Faces of Science.

Burgering houdt haar vorderingen en haar dagelijks bestaan als wetenschapper op haar blog bij.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.