Update: dreiging universiteitscampus Brussel, TiU alert maar veilig

Update: dreiging universiteitscampus Brussel, TiU alert maar veilig

Op de campus Etterbeek, onderdeel van Vrije Universiteit Brussel (VUB), is er een concrete dreiging. Dat meldt de VUB. Studenten worden door militairen naar binnen gestuurd. Studenten die nog thuis zijn worden gevraagd om niet naar de campus te komen.

Update 16.00 uur: De VUB heeft net bekendgemaakt dat ze de hele week dicht blijven. Alle lessen en evenementen worden afgelast.

Vanochtend zijn er in de Belgische hoofdstad meerdere aanslagen gepleegd. Welke dreiging er bij de universiteit is weet rector magnificus Paul de Knop niet exact, meldt hij aan HLN.be. “Het leger heeft gevraagd de studenten zoveel mogelijk op de eigen campus te houden en het personeel en de studenten zoveel mogelijk binnen te houden.”

Inmiddels is er een gecontroleerde explosie geweest op de universiteit. Hierbij is een verdacht pakketje tot ontploffing gebracht.

Tilburg University

Op de campus van onze universiteit is op dit moment geen sprake van dreiging, vertelt Cees Braken, afdelingshoofd Safety & Document Services. Braken: “We hebben contacten met de AIVD en het Veiligheidshuis Tilburg. Op het moment dat er dreiging is, komen we met gepaste maatregelen.” Wel vraagt hij medewerkers en studenten alert te zijn. “Verdachte zaken kunnen beter eerder gemeld worden dan achteraf. Op dit moment is alertheid zeker welkom”, sluit hij af.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.