Zestiende Tilburgs Studenten Voetbaltoernooi

Wat ooit begon als een opdracht voor een dispuut, is uitgegroeid tot een voetbaltoernooi van meer dan 600 man. Op vrijdag 29 april organiseert dispuut P.I.O.T. voor de zestiende keer het Tilburgs Studenten Voetbaltoernooi op de velden van SC Olympus.

Zo’n zestien jaar geleden kregen alle disputen van studentenvereniging Plato de opdracht om een activiteit te organiseren. Aangezien er nog geen voetbaltoernooi was, kreeg P.I.O.T. de opdracht om deze op te zetten. Het toernooi was oorspronkelijk bedoeld voor leden van Plato. Ondertussen komen er meer dan 600 studenten vanuit het hele land.

De teams worden opgedeeld in mannen en vrouwen. Gemengde teams komen automatisch bij de mannen in de poule. “De niveauverschillen zijn heel groot. Je hebt teams die echt voor de winst gaan maar ook teams die gewoon een potje willen voetballen en bier willen drinken. Dat levert de mooiste taferelen op”, vertelt Hendrik Jan de With, medeorganisator van het toernooi. Voor de nummers drie van elke poule is het niet meteen einde oefening. Zij strijden om de titel in de Lucky Loser competitie.

Voor studenten die het voetballen even moe zijn of al vroeg uitgeschakeld zijn wordt ook gezorgd. P.I.O.T. organiseert voor de eerste keer een outdoor-stage. Hendrik Jan: “Zo kunnen mensen ook overdag dansen. Een beetje een festival idee. Er draaien de hele dag door DJ’s.” ’s Avonds verplaatst het evenement zich naar de kantine van SC Olympus in Tilburg-Zuid. “Daar is een heel programma met nog meer DJ’s. Dan wordt de kantine helemaal afgebroken.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.