Win duizend euro voor je scriptie over letselschade

Het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G) organiseert voor de eerste keer een scriptieprijs. De beste scriptie over letselschade wint een bedrag van €1000,-. Dit doet JBL&G om het recht rondom letselschade meer onder de aandacht te brengen en de kwaliteit van letselschadeprofessionals naar een hoger niveau te tillen.

De wedstrijd is bedoeld voor de beste bachelor- of masterscriptie. Rechtenstudenten uit het hele land kunnen hun scriptie rondom het onderwerp letselschade voor 1 mei insturen. Een door JBL&G geselecteerde jury zal vervolgens de inzendingen beoordelen. Het juridisch bureau hoopt met de wedstrijd de kennis van aankomende letselschadeprofessionals te verbeteren.

Steffy Roos du Maine, directrice van JBL&G, vertelt: “We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie. Met deze scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om nu daadwerkelijk een letselschadescriptie te schrijven!”

De letselschadescriptie wordt beoordeeld op originaliteit en uitwerking van argumenten, op juridische en wetenschappelijke kwaliteit en op relevantie voor de letselschadepraktijk. Naast het geldbedrag wint de winnaar eeuwige roem en wordt de scriptie op de website van JBL&G gepubliceerd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.