Studente Erasmus Universiteit krijgt ruim 9000 euro schadevergoeding

Studente Erasmus Universiteit krijgt ruim 9000 euro schadevergoeding

Door een nakijkfout moet de Erasmus Universiteit (EUR) een schadevergoeding van €9.210,93 betalen aan een van hun studenten. Daartoe heeft de rechter besloten. De derdejaars psychologiestudente kon door de fout niet aan haar masteropleiding Marketing beginnen.

De studente eiste een schadevergoeding van € 22.727,33. Ze stelt de EUR aansprakelijk voor de schade die voor haar is ontstaan door het jaar studievertraging. De kantonrechter kende haar uiteindelijk een bedrag toe van € 8.415,17. Daar komt wettelijke rente bovenop, wat uitkomt op een totaalsom van € 9.210,93.

Om haar bachelor te halen moest de studente voor 1 september nog voor één tentamen slagen. Deze haalde ze met een 5,2 net niet. Na vijf mailtjes, waar ze niet altijd antwoord op kreeg, kon ze op 4 september het tentamen inzien, drie dagen na de deadline voor de inschrijving van haar masterstudie. Tijdens deze inzage bleek dat er een nakijkfout was gemaakt waardoor ze een 5,5 haalde.

De EUR liet weten dat de studente niet later kon instromen op de Vrije Universiteit Amsterdam. ‘Het enige dat we kunnen aanraden is om in Amsterdam te vragen of ze een uitzondering voor je willen maken, bijvoorbeeld door je voorwaardelijk te laten instromen, maar met de harde knip is de mogelijkheid die opleidingen hebben om mensen toe te laten zonder afgeronde bachelor helaas heel erg beperkt’, schreef de examencommissie van de EUR in een mail aan de studente.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.