Weer raak: overval op cafetaria Franske

Weer een voorval op het Prof. de Moorplein; zaterdagmiddag heeft een man cafetaria Franske overvallen. De dader ging er vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

Dat meldt Politie Tilburg in een bericht op hun site. Rond 12.30 uur stapt de onbekende man de cafetaria binnen, net nadat de deuren open gingen. Het personeel wordt met een mes bedreigd en geeft het geld direct af. Vervolgens rijdt de man weg op een zwarte bakkersfiets. De politie start een burgernet-actie en het signalement wordt via social media verspreid. De blanke man van ongeveer 20 jaar oud en bijna 1.80m lang wordt niet meer gevonden.

Een woordvoerder van de politie laat weten wegens het lopend onderzoek nog niets te kunnen zeggen.

Bagger
“Het is gewoon bagger. Dit is ondertussen al de derde keer in vier jaar tijd dat ze bij ons in de winkel stonden. Gelukkig is er niets persoonlijks gebeurd”, vertelt de eigenaar van cafetaria Frankse. Volgens de cafetariabezitter zouden camera’s op het Professor de Moor-plein een oplossing kunnen zijn. “Net zoals dat in de binnenstad geregeld is. We sluiten ook al expres vroeg om deze voorvallen te voorkomen en dan komen ze alsnog aan het begin van de dag”, sluit hij af.

Meerdere incidenten
Het Professor de Moorplein werd de afgelopen jaren opgeschrikt door een aantal incidenten: twee inbraakpogingen bij Albert Heijn, postcodefraude, twee opgerolde hennepplantages en meerdere branden in woningen. Univers schreef een groot artikel over deze voorvallen in uitgave #07.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.