Nieuwe bestuurders voor UvA en HvA

Op de UvA en de HvA zijn twee nieuwe bestuurders benoemd. Geert ten Dam is de nieuwe voorzitter van het college van bestuur. Karen Maex wordt rector magnificus van de UvA en tevens lid van het CvB.

De benoeming van Ten Dam en Maex ging via een nieuwe procedure. Daarin werd overleg gepleegd met de centrale studentenraad en de centrale ondernemingsraad van de UvA, de centrale medezeggenschapsraad van de HvA, de decanen van HvA en UvA en de raden van toezicht. In de benoemingscommissie zaten twee studenten en twee docenten van de UvA en de HvA. De commissieleden waren het unaniem eens over de benoeming van beide vrouwen.

Geert ten Dam is momenteel nog hoogleraar Onderwijskunde aan de UvA. De meeste van haar onderzoeken gaan over opleidingen tot burgerschap. Maex is nu nog decaan van de betafacultaiten van de UvA en de VU. Beiden gaan hun nieuwe functie vanaf 1 juni bekleden.

Bezetting
In februari 2015 bezetten honderden studenten van de UvA een aantal bestuursgebouwen. Ze zijn het niet eens met de democratie op hun universiteit; ze willen meer inspraak. Na 41 dagen van bezetting staat de ME voor de deur. Volgens een van de bezetters slaat de politie er goed op in. Door alle commotie treedt voormalig voorzitter van het College van Bestuur Louise Gunning af.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.