Dertig beveiligers voor Tilburgse bussen

Een beveiliger in de bus? Schrik niet. Vanaf maandag rijden er in Tilburg elke avond vanaf 18:00 uur extra beveiligers mee. Dit gebeurt naar aanleiding van de staking van zaterdag.

De buschauffeurs zijn er klaar mee; afgelopen vrijdag werd er voor de derde keer in zes weken tijd een gewapende overval op een bus gepleegd. Zaterdag lieten zo’n zestig chauffeurs daarom de bus staan. Elf uur lang vertrekt er geen enkele lijn in Tilburg. En met succes: vanaf vandaag rijden er in de bus zo’n dertig beveiligers mee. Vooral de lijnen 1, 5 en 6, die naar Tilburg-Noord gaan, brengen problemen met zich mee. “Ik ben gewoon bang als ik die lijnen in de avond moet rijden. Daar zie ik dan huizenhoog tegenop”, vertelt een vrouwelijke buschauffeur aan het Algemeen Dagblad.

De chauffeurs eisen dat al het contante geld uit de bus verdwijnt. Arriva steunt de kreet van de stakers. “Wij begrijpen de emoties. Het zal je maar gebeuren dat je wordt beroofd. Wij steken onze nek uit voor cashloze bussen, maar we hebben tijd nodig. De techniek moet worden aangepast, er moeten nieuwe verkooppunten voor dagkaarten worden gecreëerd en we moeten in gesprek met consumentenorganisaties en vakbonden”, vertelt de vervoerder in het AD. Binnen zeven weken komen er pinautomaten in de bus. Ook rijden de chauffeurs met minder dagkaarten en cashgeld.

Zie hieronder de beelden van de overval:

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.