Hoogleraar Arnoud-Jan Bijsterveld benoemd tot Ridder

Prof. dr. A.J.A. Bijsterveld, hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University, is vanochtend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd hem uitgereikt door Peter Noordanus, de burgemeester van Tilburg. Bijsterveld wordt geridderd voor zijn grote inzet voor het erfgoed van Brabant en Tilburg in het bijzonder.

Sinds 1999 bezet Bijsterveld als bijzonder hoogleraar de leerstoel Cultuur in Brabant aan de TSB. Zijn onderzoeksveld is vooral gericht op cultuur- en maatschappijgeschiedenis in het bijzonder van Brabant, toegespitst op regionale geschiedenis, regionale identiteit, cultureel erfgoed en volkscultuur. Hij heeft inmiddels tien promovendi adgeleverd voor Tilburg University en treedt daarnaast vaak op als copromotor bij ander instellingen.

Op maatschappelijk vlak heeft Bijsterveld zich onder meer verdienstelijk gemaakt voor de Tilburgse gemeenschap door zijn voorzitterschap van de Stichting Tilburg 2009 en zijn lidmaatschap van de gemeentelijke monumentencommissie. Ook is Bijsterveld betrokken bij de Open Joodse Huizen-route in Tilburg.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.