Tinder voor IT-studenten

IT Talent Grants; een soort Tinder voor bedrijven en studenten. De Talent Grants zijn een actieplan om aan de groeiende vraag naar IT-professionals te voldoen. De doelstelling is een betere aansluiting tussen vraag en aanbod en het stimuleren van een ‘Leven Lang Leren’. De inschrijvingen zijn nu open.

Onderwijsinstellingen dragen studenten voor die zij zelf kiezen. Bedrijven geven vervolgens hun behoeften en voorkeuren aan. Is er een match? Dan gaan de beide partijen rond de tafel zitten. In samenspraak wordt er een beurs op maat ingezet, bijvoorbeeld voor het bekostigen van een vervolgopleiding, het bezoeken van een congres, het uitwerken van een afstudeeronderzoek of het ontwikkelen van een commerciële toepassing.

De Talent Grants richt zich op excellente studenten die een IT-opleiding volgen op zowel mbo-, hbo- als wo-niveau. Bedrijven bieden studenten middels een beurs de kans om zich, in aanvulling op hun opleiding, verder te ontwikkelen als ICT-professional. Dit kan door het opdoen van ervaring op de werkvloer, maar ook door het volgen van verdiepend onderwijs.

Geïnteresseerde studenten kunnen via deze link meer informatie vinden of zich inschrijven voor de IT Talent Grants.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.