Stadsstrand keert voor de laatste keer terug

Palmbomen, aangespoelde boten, cocktails, een heerlijk wit strand maar geen water om in te zwemmen. Dat is Stadsstrand Waterjump in Tilburg. Een ontmoetingsplek voor zowel studenten als ouders met kinderen. Afgelopen vrijdag opende het strand, voor de laatste keer op deze locatie, zijn deuren.

De muren zijn beklad met graffitikunstwerken, die de buitenkant vormen van verschillende met zitzakken gevulde nissen. Op de grond ligt zacht, wit zand dat volgens de eigenaar net gefilterd is. Aan het begin van het strand staat een grote strandkeet met een donker interieur. In deze keet staat de bar, zijn de wc’s en zijn er zelfs omkleedhokjes. In het midden van de hut staat een pooltafel. Op het strand zelf prijkt een roestige, stalen stellage boven de palmbomen uit. In deze stellage ligt hout dat eruitziet alsof er elk moment een grote, spontane BBQ uit kan breken.

Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar, laten eerdere stadsstrandbezoekers weten. Vooral de keuken van Waterjump heeft een upgrade gehad; bij de buitenkeuken kunnen bezoekers vlees- en visgerechten bestellen die op hete stenen worden klaargemaakt. Bij binnenkomst staat er een foodtruck die bourgondische bitterballen en huisgemaakte frieten bereidt. Voorgaande jaren was het aanbod van de keuken ‘ondermaats’: de rijen waren te lang en de kwaliteit was ook niet heel erg top.

Eigenaar Paul de Kanter vertelt tegen Brabants Dagblad dat er dit jaar verder geen grote veranderingen zijn doorgevoerd. Wel heeft het Stadsstrand een vol programma; kidsclub, groeps-BBQ, silent disco’s, pop-up cinema’s, yoga en bijvoorbeeld Vluchtelingenverhalen.

Laatste keer
Er zit echter een keerzijde aan het succesverhaal. Het Stadsstrand moet plaats maken voor de bouw van huizen aan het Wilhelminakanaal. Oorspronkelijk liep de vergunning tot maart 2016. De gemeente en de gebiedsontwikkelaar gaven aan het leuk te vinden als het strand nog een jaar bleef. Waar het strand volgend jaar aanspoelt, is nog onduidelijk.

Het stadsstrand is nog tot en met 1 oktober te bezoeken op Twentestraat 6.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.