Bibi

– Laten we haar Sharon noemen…

– Sharon?! Hoe kom je daar nou bij? Zo heet mijn kapster ook!

– O ja? Nou, dat is anders een heel leuke verschijning vind ik…

– Wel even serieus blijven, zeg. We gaan haar echt geen Sharon noemen.

– Ik heb Rowena ook altijd een mooie naam gevonden. Zullen we haar zo noemen?

– Rowena?? Heb jij vanmorgen je medicijnen wel ingenomen? Rowena! We wonen toch niet in een camper!

– Oké, rustig maar, wind je niet op, geen Rowena dus. Wat dacht je dan van Anita, dat is toch ook een leuke naam?

– Alsjeblieft zeg! Dat is een leuke naam voor iemand die aan de kassa van een supermarkt zit, maar toch niet voor onze dochter! Ik dacht meer aan Veronique, of Maribelle…

– Ach nee, toch geen Veronique? Dat is een naam voor een damesblad. “Heeft u de nieuwe Veronique al gelezen?” En ook geen Maribelle, dat klinkt te veel als een citrusvrucht.

– Esmeralda dan?

– Esmeralda?! Dat is die zigeunerin uit De Klokkenluider van de Notre Dame!

– Zo heette mijn grootmoeder van vaderskant anders ook, hoor!

– Die leek ook op een zigeunerin! Ik wil niet wéér een Esmeralda in de familie!!

En zo ging het maar door, dagen, weken, maandenlang, vader en moeder kwamen er maar niet uit. Hoe moest hun dochter toch gaan heten? De namen die vader voorstelde, vond moeder te gewoontjes; de namen die zij voorstelde, vond haar man weer te oubollig. Maar ten slotte, toen hun dochter al bijna geboren was, vonden ze een naam die voor beide partijen aanvaardbaar was. Het meisje zou Bibi gaan heten. En Bibi groeide op tot een leuke jonge vrouw en ze trouwde met een man die voor beide partijen aanvaardbaar was en toen heette zij voortaan voluit:

Bibi barones van Zuylen Nijevelt-den Beer Poortugael.

En Bibi kreeg een leuke baan, want zij werd aangenomen bij de Dienst Koninklijk Huis en werd daar Grootmeesteres in de hofhouding van koning Willem-Alexander. Dat is weer eens wat anders dan kapster of kassajuffrouw. Samen met de andere medewerkers van de Dienst Koninklijk Huis heeft Bibi er ook dit jaar weer voor gezorgd dat Koningsdag vlotjes is verlopen. Jammer dat alleen het weer een beetje tegenzat. Misschien hadden ze toch beter een andere dag kunnen kiezen. Daarom is besloten om een heuse weervrouw aan de dienst toe te voegen. Naar verluidt gaat dat Ronnie barones van Buyen Wolkenvelt-van den Reygen in den Drupp worden.

Door  Broers

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.