Universitair docente Katrijn van Deun krijgt Vidi-beurs

Universitair docente Katrijn van Deun krijgt Vidi-beurs

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft vandaag 87 Vidi-beurzen uitgereikt. Universitair docente aan TiU Katrijn van Deun is een van de gelukkigen die een beurs van €800.000,- heeft gekregen. “Het is heel fijn om erkenning te krijgen.”

Die erkenning heeft ze gekregen voor haar onderzoek naar nieuwe methode voor big data. “Het gaat vooral over ontwikkelingen voor statistische technologie. Bestaande methoden zijn ontoereikend”, vertelt de onderzoekster. Big data is een grote verzameling gegevens, zoals stemgedrag, inkomen, opleiding, leeftijd, opinies enzovoorts. Van Deun: “Daarmee omgaan is een probleem. Daarom zoeken we naar nieuwe methoden.”

Vidi-beurzen zijn bedoeld voor excellente onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Met die beurs kunnen zij vijf jaar onderzoek doen. Met het geld kunnen zij een eigen onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten. In totaal dienden 572 onderzoekers een aanvraag in. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.