TiU-student leent fiets uit aan politie

Huub van den Brok (25), student strategisch management aan TiU, moet vorige week donderdag in Breda raar hebben opgekeken. Een politieagent vroeg of hij even zijn fiets mocht lenen om een ontsnapte TBS’er te achtervolgen.

Rond 18:30 wilde de student zijn fiets in de schuur zetten, nadat hij terugkwam van sporten. Daar werd hij zowat omver gelopen. “Ik dacht nog: dat is een vreemde jogger”, vertelt Van den Brok aan Brabants Dagblad. “Niet al te lang daarna kwamen er twee agenten achteraan, van wie de tweede vroeg of hij mijn fiets mocht lenen. Ja, natuurlijk.” De ‘jogger’ bleek een ontsnapte TBS’er te zijn.

Tien minuten nadat hij nog enkele politiebusjes voorbij zag komen kwam de agent met zijn fiets terug. “Door zijn hulp is de persoon aangehouden en weer achter slot en grendel opgeborgen. Nogmaals bedankt!”, schrijft de politie op Facebook. De reactie van Van den Brok is echter heel koel: “Voor mij is dit vanzelfsprekend. Dit soort medewerking hoort er bij.”

Beeld: Politieteam Markdal

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.