LSR roept gedupeerden bindend studieadvies op

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) roept studenten op die met hun tweede jaar moesten stoppen vanwege het bindend studieadvies. Dat mag namelijk niet. Zij zijn aan het onderzoeken of het mogelijk en haalbaar is een collectieve schadeclaim in te dienen. “Schroom niet en meld je.”

Studenten mogen op basis van behaalde studiepunten in het tweede jaar niet meer worden verwijderd van de opleiding. Een bindend studieadvies (BSA) mag alleen in het eerste jaar. Dat oordeelde het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO) afgelopen week.

Veel instellingen in het universitair en hoger onderwijs hanteren toch een BSA in het tweede jaar. Het LSR wil reeds gedupeerde studenten of studenten die dreigen te stoppen met hun opleiding door het aantal studiepunten bundelen. “We zitten nu nog in de voorbereidende fase. Eerst willen we dat meer studenten zich melden”, vertelt Gabriël van Rosmalen, afdeling juridische zaken van het LSR.

Na de uitspraak van het CBHO stopten de Hogeschool van Amsterdam en Universiteit Leiden per direct met het BSA. Van Rosmalen: “In eerste instantie willen we dat scholen het BSA in het tweede jaar afschaffen. Het ziet er uit dat dat ook gaat gebeuren nu steeds meer opleidingen er mee stoppen.” Ze hopen dat voor het einde van het jaar geen school meer met het bindend studieadvies werkt. Eind volgende week heeft het LSR overleg met hun huisadvocaten. Dan kan het rechtsbureau meer uitsluitsel geven over de stand van zaken.Ben jij zelf gedupeerd, of dreig je te stoppen met je opleiding door het bindend studieadvies in je tweede jaar? Meld je via info@lsr.nl.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.