Genderneutrale wc’s bespreekbaar voor nieuwbouw TiU

Altijd al willen plassen tussen het andere geslacht? Dat kan misschien in de nieuwbouw van TiU.

Hoewel er bij Facility Services/Vastgoed nog geen concrete aanvragen zijn gedaan voor genderneutrale toiletten – wc’s bedoeld voor beide geslachten – is de ontwikkeling op het gebied bekend bij Vastgoed. “In de aankomende nieuwbouw/renovatieplannen worden de mogelijkheden bespreekbaar gemaakt met gebruikers”, vertelt Paul Hoeijmans, hoofd Facility Services.

Universiteit Leiden startte deze week met een pilot waarin er geen aanduiding op de bordjes staat. Die wc’s zijn verspreid over twee locaties op de universiteit. Over een aantal maanden wordt gekeken of de proef succes heeft. “We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij ons. We organiseren daarom geregeld discussiegroepen om behoeften te peilen. Daaruit bleek een behoefte aan genderneutrale toiletten”, vertelt een medewerker van Universiteit Leiden aan Omroep West.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.