Broers volgt het EK

Het volk van IJsland stamt af van de Vikingen en dat kon je ook zien toen de camera hun elftal in beeld bracht tijdens het spelen van het volkslied. Stoere mannen, massieve lijven, getatoeëerde runen. Sigurdsson, Finnbogason, Gunnarsson, allemaal namen eindigend op -son, zoals gedecreteerd door koning Knut de Waanzinnige in 826. Ook hun voetbal stamt nog uit die tijd, schijnen veel voetbalkenners te vinden.

Dat Nederland tijdens de kwalificatiewedstrijden van dat team heeft verloren is natuurlijk sonde maar niet verwonderlijk, want ons land zou in die tijd zelfs van Legoland hebben verloren. Maar dat Portugal er zo veel moeite mee zou hebben, zullen toch niet veel deskundigen hebben verwacht. En Christiano Ronaldo had er nog wel zo’n zin in, zei de commentator, je kon het spelplezier duidelijk aan hem afzien. Dat zal dan wel in de eerste helft zijn geweest, toen Portugal nog voor stond, want in loop van de tweede helft verwerd hij weer tot de verongelijkte vedette, het klagerige kind wiens voetbal is afgepakt.

Vlak voor tijd had hij nog bijna de winnende goal gemaakt, het scheelde niet veel, en dat is jammer voor hem want hij wil zo graag uitblinken op een groot toernooi. Vooralsnog blinkt alleen zijn gezicht. Als ik hem zie, moet ik altijd aan vaseline denken. Maar hij zag er weer onberispelijk uit, goed verzorgd, goed gekapt, leuke schoenen aan. Na afloop zat er in de studio een mijnheer die nader inging op de haardracht en kleding van Ronaldo en die vond dat David Beckham meer smaak had dan de Portugees. Toen heb ik de tv maar uitgezet.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.