FOSST huldigt beste en ‘lekkerste’ studentensporters

FOSST huldigt beste en ‘lekkerste’ studentensporters

Het Sports Café stond gisteravond in het teken van kampioenen. Organisator FOSST zette tientallen Tilburgse studentensporters in het zonnetje. En er werd ook een lekkerste sportman en sportvrouw gekozen.

De kroeg vult zich met tachtig mensen, waarvan het merendeel sporter. De sfeer zit er goed in. Er is gratis bier, een traktatie van FOSST. Afdelingshoofd Max van Veen van het Sports Center kijkt tevreden rond. Hij vertelt dat het de tweede keer is dat deze huldiging is georganiseerd. “We hebben het vorig jaar voor het eerst gedaan. Hopelijk gaat het groter worden.”

Wijn en rozen
De winnaars van deze avond zijn onder andere de Tilburgse hockeyvereniging SHOT en basketbalvereniging PENDRAGON. Deze clubs zijn genomineerd door FOSST, door middel van stemmen. De sporters ontvangen een zilveren schaaltje en krijgen de tijd om iets tegen het publiek te zeggen. Een kans die niet altijd even enthousiast wordt benut. En de trainers dan? Ook die gaan niet met lege handen naar huis. Zij ontvangen een bosje bloemen.

Naast de onderscheidingen van de teams zijn er ook prijzen voor individuen. Sportman van het jaar is tafeltennisser Andy Wong, die een fles rode wijn in ontvangst mag nemen. Zijn vrouwelijke counterpart is Kiki Sparidaens, sportvrouw van het jaar. Ook zij krijgt een flesje wijn. De bestuurder van het jaar? Meike Koster van de Tilburgse studentensportvereniging Dance Nation.

Is hij ook daadwerkelijk de lekkerste sportman? ‘Bewijs het maar’, schreeuwt het publiek. ‘Shirtje uit!’

‘Lekkerste’ stukken vlees
Het moment suprême is aangebroken. Wie wordt er verkozen tot lekkerste sportman en sportvrouw van het jaar? Op het podium staan twee beelden: de torso van de Romeinse godin Venus en die van de Griekse god Adonis. Deze symbolen voor schoonheid en liefde dienen als teaser voor dit moment. Want ja, sporten is stiekem ook een esthetisch pleziertje om naar te kijken.

Student Anneloe van de Wijdeven valt in de prijzen. “Fantastisch”, luidt haar korte speech. Om het moment te vereeuwigen, versiert ze de linkerborst van het Venusbeeld met haar handtekening. De lekkerste sportman is student Peter Kerris. Onder luid gefluit neemt hij zijn prijs in ontvangst. Is hij ook daadwerkelijk de lekkerste sportman? ‘Bewijs het maar’, schreeuwt het publiek. ‘Shirtje uit!’ Kerris reageert enigszins verlegen. Zijn shirt houdt hij aan. Dan nog even een foto van de twee atletische pareltje, samen met de beelden van de goden.

Tijdens de avond worden foto’s gemaakt van de kampioenen. Die zullen een jaar lang in de nieuwe Coffee Corner van het Sportcentrum hangen. Een aankondiging die bij enkele kampioenen een geïrriteerde kreun doet opwekken.

Foto’s door Jack Tummers

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.