Notitieblokjes en pistolen in collegezaal in Texas

Alle spullen weer ingepakt voor het college? Pennen, laptop, kladblok, wapen? Oké, klaar om naar de uni te gaan. Dit klinkt misschien heel absurd, maar in Texas is het werkelijkheid geworden. Vanwege een nieuwe wet mogen studenten met handvuurwapens in de collegebanken gaan zitten.

Helemaal nieuw om wapens op grondgebied van de universiteit te dragen is het in Texas niet. Je mag namelijk al sinds 1995 met een wapen om je riem gebonden over de campus marcheren. Nu hoef je dat pistool echter niet meer achter je te laten als je de collegezaal inloopt, want gewapend in de collegezaal zitten is nu helemaal prima.

Beter beveiligd

Met de nieuwe wet wordt de veiligheid van studenten verbeterd, denken de Republikeinen. Die lag wegens de vele schietpartijen onder vuur. Schutters zoeken immers plaatsen op waar veel mensen zijn. Toch zijn er nog plekjes op de universiteit waar je met geweer in de hand niet zomaar binnen mag wandelen. Sportvelden en laboratoria blijven ‘gun-free’.

Tegenover het idee achter de wet staat dat wetenschappers beweren dat het vrije woord op universiteiten in gevaar komt. Hoe vrij voelt een student zich nog, als iedereen om je heen een wapen in zijn tas heeft? Om het daarom allemaal een beetje verstandig te houden, mogen alleen 21-jarigen gewapend zijn.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.