Yuri van Gelder op vliegtuig gezet vanwege ‘laf borrelen’

Yuri van Gelder op vliegtuig gezet vanwege ‘laf borrelen’

De Olympische droom van Yuri van Gelder is voorbij. De turner is door zijn eigen trainer Bram van Bokhoven uit het olympisch dorp gezet en naar huis gestuurd.

“Yuri heeft zijn eigen ruiten ingegooid. Hij heeft maandenlang aangekondigd dat hij zijn Olympische droom wilde waarmaken in Rio. Als je dan tijdens een avondje stappen als een mietje loopt te zuipen en niet verder dan vijf biertjes komt, verdien je het gewoon niet om deel uit te maken van TeamNL”, liet Van Bokhoven vrijdag weten.

Van Gelder mist hierdoor zijn wanprestatie de finale aan de ringen, waarvoor hij zich eerder deze week als achtste had geplaatst. Het leek echter wel alsof hij er in de nacht van zaterdag op zondag niet helemaal met zijn koppie bij was. “Het is ongelooflijk zuur. In de voorbereiding trok ik zo 7 à 8 adjes per uur, maar op het moment dat ik het moest laten zien leek het wel alsof ik blokkeerde. Ik schaam me vooral heel erg tegenover mijn collega’s bij TeamNL, die tenminste wel weten wat zuipen is”, aldus een zichtbaar aangeslagen Van Gelder.

Zijn advocaat kon zijn lach maar moeilijk inhouden toen hij voor de rechtbank verklaarde dat zijn cliënt “slechts vijf biertjes gedronken heeft in een tijdsbestek van negen uur”.

Voor Sportkoepel NOC*NSF, die Van Gelder uiteindelijk officieel naar huis stuurde, is het een optelsom geweest. “Zijn gezonde eetpatroon en uitsloverige kracht- en techniektrainingen in combinatie met het vroeg naar bed gaan en het zuipgedrag van een 16-jarig meisje dat voor het eerst een breezertje drinkt, was voor ons gewoon de druppel. Van Gelder haalt niet het maximale uit zichzelf”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.