Voedseltips TOP-Week dag 2

Ontbijt:

Tijd voor een kom havermout om je dag vezelrijk te beginnen. Breng havermout samen met melk aan de kook. Voeg een snufje zout en een lepel honing toe voor de smaak. Om het extra gezond te maken kan fruit of noten toegevoegd worden. Het praktische aan havermout is dat je je de rest van de dag verzadigd kan voelen.

Avondeten:

Mocht je even je eigen plan willen trekken en je eigen avondeten verzorgen? Een goede tip is dan een stamppot. Goed vullend, makkelijk te maken, en een hartstikke goede bodem. Geen wonder in de keuken? Aardappelpuree uit een zakje halen in de winkel. Voeg water toe, en voila. Voor wat extra’s kun je nog rucola en zout en peper toevoegen, en een stuk vlees of zalm voor ernaast. Klaar om weer de hele avond door te gaan.

Late night snack:

Als je vannacht gewoon thuis wilt eten om de portemonnee wat rust te gunnen, zorg dan dat je overdag wat gehakt, ui, en bonen in chilisaus gehaald heb. Snipper de ui, en laat heel even in de pan bakken voordat je het gehakt toevoegd. Bak het gehakt dan rul, en voeg als laatste de bonen met saus toe. Laat het geheel een paar minuutjes sudderen, en je hebt een makkelijk en goedkoop bord chili. Helemaal handig als je voor meer mensen moet koken. Daarnaast is een goeie pot chili maken een must voor het studentenleven.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.