Voedseltips TOP-Week dag 3

Ontbijt:

Bloody Mary om de scherpe kantjes er alvast vanaf te halen. Bloody Mary is niet veel moeilijker dan tomatensap en wodka in een glas schenken, en voor de degelijke student een stengel bleekselderij als roerstaaf.

Avondeten:

Om weer terug te gaan naar gerechten die een must voor de studenten zijn: pasta. Kook de pasta gaar. Terwijl dit proces aan de gang is, kun je basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas met een staafmixer pureren (de doe-het-zelver kan ook handmatig pureren). Snij mozzarella en tomaat in plakjes, en leg ze om en om neer op een bord. Giet de pasta af, roer de pesto er doorheen, en plaats de mozzarella en tomaat er bovenop.

Late night snack:

Heeft jouw kamer nog geen tosti-ijzer? Dan is het tijd voor een van de belangrijkste investeringen van je studententijd (buiten je collegegeld natuurlijk). Twee sneetjes brood, ham en kaas ertussen, in het tosti-ijzer plaatsen, en een paar minuutjes krokant laten worden. Afmaken met een goede klodder ketchup, en slaap als een roos.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.