Tilburgse afgestudeerden verdienen het meeste

Afgestudeerd en vijf tot tien jaar aan het werk? Dan kun je het financieel niet beter doen dan met een diploma van Tilburg University.

Onderzoeksbureau Emolument, gespecialiseerd in salarissen, heeft de gemiddelde salarissen van Europese universiteiten onderzocht om tot deze conclusie te komen. Ruim 5000 afgestudeerden zijn gevraagd naar hun inkomen. Tilburgse alumni bleken het beste te verdienen. Met een werkervaring van vijf tot tien jaar scoren zij een mediaan salaris van 82.800 euro. Het hoogste van Nederland.

De Nederlandse top drie bestaat buiten Tilburg University uit Erasmus met 81.493 euro, en Rotterdam School of Management met 76.500 euro.

Verschillende studies

Natuurlijk speelt de studie waarin mensen afgestudeerd zijn ook een rol voor het salaris. Zo blijkt de studie Financial Services in Tilburg het hoogste salaris op te leveren. Met een gemiddelde van 109.502 dollar scoort deze studie het beste. Finance Control & Strategy is een studie die het in Tilburg minder goed doet, met een gemiddeld salaris van ‘slechts’ 61.754 dollar. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de best betaalde diploma’s over het algemeen van technische of economische studies komen.

Als je naar de Europese landen kijkt, blijkt dat de beste salarissen van Zwitserse universiteiten komen. Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland scoren ook hoog.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.