Voedseltips TOP-Week dag 5

Ontbijt:

De laatste dag van de TOP-Week alweer. Straks een poolparty, dus een te vettig ontbijt raden wij je af. Misschien toch eens tijd wat fruit te proberen? In de vorm van een smoothie kun je makkelijk je vitaminen binnenkrijgen. In de Univers Uitgids staat al de belangrijke tip om een blender aan te schaffen. Daarnaast geeft de Uitgids ook nog wat recepten die bij deze blender passen. Alvast een van onze recepten om je op weg te helpen:

-1 rode paprika

-0,5 mango

-1 dadel

-50 gram aardbeien

-30 cl kokosmelk

Avondeten:

Het is de laatste dag, dus dan mag best nog even gezondigd worden. Als je denkt aan een laatste vette hap, waar denk je dan aan? Juist, kapsalon. De koning van de vette hap. Daarnaast ook een prima gerecht dat voor of na het stappen gegeten kan worden. De lading vet zorgt ervoor dat het prima met alcohol samen gaat. Nu hoef je niet direct naar de meest dichtbijzijnde shoarmatent te rennen, je kunt kapsalon ook namelijk zelf maken. Daarvoor gebruiken we weer een van de recepten van Leonie ter Veld: http://gewoonwateenstudentjesavondseet.nl/2013/02/vette-hap-zelfgemaakte-kapsalon-me.html

Late night snack:

Er is nog een plek in Tilburg die je echt moet kennen. Supermarkten sluiten namelijk al in de avond, dus daar heb je niks meer aan tijdens of na het stappen. Maar geen nood, De Avondwinkel is jouw redder. Hier zijn nog ovenpizza’s, zakken chips en nootjes en andere snacks te halen. Mocht je dus met vrienden zijn, en er ontstaat ruzie over wat er gegeten wordt na het stappen, dan is dit de plek to be. De winkel is de vinden aan de Besterdring. Nadeel is dat ook deze supermarkt niet tot écht laat open is: ‘slechts’ 02:00 uur.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.