Komt het doktersbriefje overwaaien naar Tilburg University?

Komt het doktersbriefje overwaaien naar Tilburg University?

De Amerikaanse presidentsverkiezing ligt weer helemaal open nadat Hilary Clinton haar campagne tijdelijk moest staken vanwege een longontsteking. De Amerikaanse kiezer, die al jarenlang wordt vetgemest door de voedingsindustrie en weigert te gaan sporten, wil namelijk een fitte president.

De gezondheid van een presidentskandidaat is van groot belang en dat blijkt maar weer eens als de doktersverklaringen van zowel Clinton als Trump breed uitgemeten worden in de media. Clinton komt er niet zonder kleerscheuren vanaf: ‘Ze is gezond, maar heeft last van haar schildklier en lijdt aan hooikoorts.’ Tel daar de longontsteking bij op en we kunnen concluderen dat ze zich momenteel op glad ijs begeeft.

Trump daarentegen blaakt van het zelfvertrouwen. Zijn verklaring luidt: ‘Trump beschikt over een uitstekende gezondheid, vooral op geestelijk gebied. Als hij gekozen wordt, zal Trump de gezondste man zijn die ooit president is geworden.’ Het is niet onbedenkelijk dat Donald dit zelf heeft neergepend.

De prangende vraag is natuurlijk: gaan de doktersverklaringen een rol spelen tijdens de aankomende verkiezingen voor de U-raad op Tilburg University? Afgelopen jaar werd er enkel gekeken naar de inhoud van de partijprogramma’s. Het leek wel alsof de studenten en medewerkers van de universiteit blind waren voor de fysieke en mentale gesteldheid van de lijsttrekkers.

En daar gaat het fout. Als we iets kunnen leren van de Amerikaanse kiezer, is het wel dat de inhoud van ondergeschikt belang is in verhouding met de gezondheid van de kandidaten. Daar draait het om. We hoeven geen intellecten, we hebben behoefte aan lijsttrekkers die bestaan uit één bonk spier en ons vertegenwoordigen in hun Superman cape. Koen Becking, onze president van het College van Bestuur, is zo’n man. Tussen het besturen door loopt hij zonder moeite de Tilburg Ten Miles, waar hij volgens de organisatie een ‘nette’ tijd neerzette. In academische termen een soort cum laude bachelorsdiploma, dus.

Tilburg University, de naam zegt het al, wil graag internationaliseren. Laten we een stap in de juiste richting zetten door de aankomende verkiezingen te Amerikaniseren. Geen complexe partijprogramma’s, maar een doktersbriefje voor iedereen die zich kandidaat stelt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.