Laten we eens lekker gek gaan doen met de Univers Mannequin Challenge in de UB

Laten we eens lekker gek gaan doen met de Univers Mannequin Challenge in de UB

Hype, rage, een ‘fad’: noem het wat je wil, maar wij van de Univers-redactie kunnen smakelijk lachen om het nieuwste fenomeen: de Mannequin Challenge. En omdat die zo makkelijk is te organiseren, trekken we de stoute schoenen aan en zeggen we: dat kunnen we hier op de UvT ook. Hoe dan? Wat is de Mannequin Challenge? Wat het antwoord is op het leven, het universum en alles? (42) Lees verder…

Goed, ‘The Mannequin Challenge’ dus; na planking, The Harlem Shake en god weet wat allemaal nog meer de nieuwste rage die de wereld verovert. De opzet is ontzettend simpel: neem een leuke pose aan, blijf stokstijf staan alsof je een pop bent bij Madame Tussaud en laat iemand het hele schouwspel filmen. Het Portugese voetbalteam heeft de Challenge al met verve uitgevoerd getuige dit filmpje:

En ja, een rage dus. Eentje die evenals alle voorgaande snel genoeg aan kracht kan verliezen, daarom vinden we het met Univers wel zo tof om razendsnel aan te haken bij de Mannequin Challenge.

Dus wat is het plan? Welnu: donderdagavond kwart over zes moet het gaan gebeuren in de UB. Dat sluit goed aan op de Dies Natalis, er is genoeg ruimte om mooie poses aan te nemen en makkelijk tussen iedereen te filmen. Let wel op: het filmpje focust alleen op de deelnemers aan de Challenge. Er zullen mensen zijn die niet op de hoogte zijn van de uitdaging en studenten die gewoon in alle rust willen studeren en dat respecteren we natuurlijk. We willen niemand tot hinder zijn en hopen ook dat iedereen daar rekening mee houdt.

We hebben al een testroute gelopen, onderstaand pad is in 2,5 minuut te lopen, dus de Challenge duurt dan ook echt niet langer dan van 18:15 tot 18:18 maximaal.

Andere zaken om rekening mee te houden: er is geen do-over. Val je om of wat dan ook, dan gaan we het niet opnieuw doen. One take takes everything. Het geluid wordt eruit gemonteerd, dus hoest en nies naar hartenlust en blijf die drie minuten vooral op je plek staan. Als je je tijdens het filmen buiten beeld gaat verplaatsen, is de kans dat je alsnog in beeld komt. Hold that pose! 😉

Doe je mee? Laat het zien op ons Facebook-evenement en als je daar dan toch bent, nodig al je vrienden op de uni uit of tag ze in de comments. Dit kan nog wel eens een heel tof filmpje worden!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.