Geen fietsenmaker op de campus, wel een initiatief van Enactus

Geen fietsenmaker op de campus, wel een initiatief van Enactus

Voorlopig komt er geen profesionele fietsenmaker op de campus. Dat voorstel werd positief beoordeeld in de Commissie Financiën van de Uraad.

De fracties SAM en Front dienden eerder een intitiatiefvoorstel voor een fietsenmaker op de campus in. SAM pleitte voor een ideële variant waarbij onder professionele begeleiding mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in de werkplaats werken. Front pleitte voor een commerciële fietsenmaker. Inmiddels heeft Enactus het voorstel gedaan om hun initiatief Save a Bike te verbreden en ook een fietsenreparatieservice te starten. Voorgesteld wordt dit initiatief een kans te geven en geen concurrerende activiteiten te starten. Enactus gaat repareren in de kelder van één van de sterflats.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.