Valentijn? Geef je geliefde een rapport

Mijn vriendin, C, (halflang blond haar en een moedervlekje onder haar rechteroog), gaat inmiddels alweer drie jaar door het leven als ´mijn vriendin´. Na een korte stageperiode, waarin ze vriend en vijand verraste door met kinderlijke eenvoud over de torenhoge verwachtingen heen te huppelen, nam ik haar officieel onder mijn hoede. Ze was de Cleopatra van de lage landen, die me alle vijf de treden van de Piramide van Maslow wist te schenken.

Maar hoe goed ze ook voor me is, het kan altijd beter. Dit rapport, dat om de drie jaar uitgereikt wordt, moet meer inzicht bieden in de sterke, verbeter- en mogelijk zwakke punten van mijn vriendin. Veel leesplezier.

Ik wil allereerst zeggen dat de ontgrendelingscode van mijn telefoon sinds kort bestaat uit de cijfers van jouw geboortedatum. Vat dit vooral op als groot compliment. Daarnaast ben ik zeer te spreken over je werkzaamheden de afgelopen jaren en het is een genot om je aan mijn zijde te hebben. Je bent al over naar het volgende jaar, maar het lijkt me voor je persoonlijke ontwikkeling nooit slecht om dit rapport eens zorgvuldig door te nemen.

Uiterlijke verzorging

Haar: 9

Geur: 8

Nagels: 9

Lichaamshaar: 10

Gezichtsverzorging: 10

C, jouw uiterlijke verzorging is altijd een sterk punt geweest. Je bent bloedmooi, maar wie bloedmooi is moet vooral proberen om bloedmooi te blijven. Dit doe jij met verve. Je haar glanst, je geur maakt me high van verlangen (je hebt een 8 omdat je niet altijd meteen doucht na het sporten), je nagels zijn verzorgd en doorgaans mooi gelakt, je lichaamshaar verwijder je het liefst ieder uur van de dag en je gezicht is schoner dan de badkamer van Rob Geus. In de bijlage vind je een Dora-sticker (ik geef deze zelden weg).

Persoonlijkheid

Eerlijkheid: 8

Spontaniteit: 10

Volwassenheid: 8

Lieflijkheid: 10

Zorgzaamheid: 10

C, jouw persoonlijkheid is zo groot dat het bijna uit de voegen van je smalle lichaampje barst. Je bent eerlijk en spontaan, al houd je nog steeds vol dat meisjes niet poepen (daarom heb ik je ‘slechts’ een 8 voor eerlijkheid gegeven). 80% van de tijd ben je volwassen, 20% van de tijd een klein, huilend baby’tje dat een duwtje tegen haar wieg nodig heeft. Je bent altijd zorgzaam en lief en legt vaak een hand op mijn rug als ik terugdenk aan het moment dat PSV na penalty’s werd uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League tegen Atletico Madrid.

Samenwerking

Samen lachen: 10

Samen opruimen: 4

Samen slapen: 9

Samen seksen: 10

Samen koken: 10 -1

Waar twee mensen samen zijn, zal er samengewerkt moeten worden. Ik lach met jou meer dan dat ik ooit gedaan heb, zelfs in de tijden dat ik dagelijks vijf Southpark afleveringen keek. Het samen opruimen gaat helaas wat minder goed, aangezien jouw alziend oog de kleinste broodkruimels weet op te sporen en mijn alziend oog altijd bedekt lijkt te zijn met een stoer piratenooglapje. Gelukkig compenseer je deze opkomende frustraties door een goede bedpartner te zijn, zowel tijdens de seks als tijdens het slapen. Ook het samen koken heeft ons tot nu toe geen ernstige verwondingen gebracht, al liet je wel eens een pan pasta op de grond vallen die mijn witte T-shirt vervolgens achterliet met een aantal hardnekkige, rode spetters. Je hebt ze er daarna wel zelf uitgewassen met Vanish oxi action, maar toch geef ik je hier een punt aftrek voor. Je 10 is gereduceerd naar een 9, waar je nog steeds hartstikke trots op mag zijn. Ik geef je wederom een sticker, ditmaal van MyLittlePony (deze deel ik sporadisch uit).

Werkzaamheden

Mij in leven houden: 10

Vaak vergeet ik om te eten, te slapen, mijn kleren te wassen, mijn agenda te controleren of het tosti-ijzer uit te zetten nadat ik twee goudbruine tosti’s klaargemaakt heb. Jij tikt me dan altijd vriendelijk op de vingers. Ook stimuleer je me om af en toe naar college te gaan, mijn tanden te poetsen of om nieuwe lenzen te kopen. Ik wil je hiervoor dan ook graag bedanken. Zonder jou was ik waarschijnlijk verdronken in mijn eigen onkunde.

C, dit was je rapport. Als je langs de deuren gaat om wat eurootjes bij elkaar te sprokkelen zou je eigenlijk eventjes langs nummer 27 moeten gaan. Daar wonen twee demente ouderen die in de hongerwinter van hun leven verkeren en het verschil tussen een courgette en een vaatwasser niet meer weten, laat staan tussen een euro en een briefje van honderd. Ik hoop dat dit rapport je zelfontwikkeling gaat stimuleren. Fijne valentijn!

Groeten,

Tom

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.