College Investeren en Beleggen

Voor ieder nummer van Univers magazine gaan we undercover in een collegezaal. In Univers #08 deden we dat bij het college Investeren en Beleggen in lokaal GZ 101.

Docent?

Jan Kragt

Kon je wakker blijven?

Zeker. Dat had ook te maken met de twee gigantische schermen die zich op een metertje of 20 bij mij vandaan bevonden. Wegkijken was geen optie.

Hoe zaten de studenten erbij?

Redelijk actief. Misschien omdat het pas het eerste college van de cursus was en studenten nog vol goede voornemens zaten. Maar aan de andere kant: de stof was niet oninteressant. Ik zag zelfs een aantal fanatiekelingen ijverig meeschrijven met de docent. De meeste hingen toch wel wat achterovergeleund te luisteren naar de stof, die ze hoogstwaarschijnlijk nog herkenden van het vwo. Voor participatie en interactie was het nog wat te vroeg, maar wie weet wat de cursus nog gaat brengen in de toekomst.

Had de docent er zin in?

Die indruk kreeg ik wel. Hij is 20 jaar actief geweest in de bankenwereld en gaf sinds een aantal jaar les op Tilburg University. Lijkt me toch wel een verademing. Hij straalde uit plezier te hebben en deelde zijn kennis met de zaal op een bevlogen manier. Knap gedaan.

Wat heb je nu geleerd?

Hoe investeren en beleggen past binnen de economische wetenschap. Ook wat wijzer geworden over rente. Dit is niet meer dan een vergoeding voor het verlopen van tijd. Best eenvoudig dus. Hij gooide er ook nog een formule in: Discontovoet = 1/1+rf. Alsof dat nog niet genoeg was, had Jac Kragt nog een wijze les voor de studenten in petto: geld dat je vandaag hebt, is morgen niet hetzelfde.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.