Koemunicatie

Ik volg vanuit mijn ooghoek stiekem graag alle spirituele, wellness, ont-stress, find-yourself yoga/soja hipstertrends. Niet omdat ik van plan ben om ooit mijn eigen mentale issues onder ogen te komen, maar zodat ik anderen kan uitlachen die hier wel de moed voor hebben.

Voor iedereen die dit leest en zich aangesproken voelt: ik schrijf dit met alle liefde en hoop dat ik ooit de moed zal hebben om mijzelf volledig over te geven aan een sessie Hot Yoga en hierdoor vervolgens al mijn zeven Chakras kan reinigen en in contact kan treden met mijn innerlijke zelf. Of zoiets.

Van alle trends die ik in de afgelopen jaren ben tegenkomen en belachelijk heb mogen maken, heb ik één favoriet: Koeknuffelen.

Alleen het woord Koeknuffelen al vervult mij met een kinderlijke opwinding. Alsof ik net het begin van een grap heb gehoord, maar gewoon al weet dat de punchline hilarisch wordt. Het woord Koeknuffelen belooft eindeloze verkneukeling voor cynische zuurpruimen zoals ik, die niets liever doen dan de naïviteit van andere mensen onderuit halen. De websites met Koeknuffel-workshops stellen ook niet teleur:

“Al kuierend en keuvelend maakt u kennis met de basis van ons bestaan.” Belooft koeknuffelen.nl. “Tussen de koeien wordt uw rechterhersenhelft geprikkeld om uw intuïtie te ontwikkelen. Want Innovatie (vernieuwing) ontstaat vanuit creativiteit.” Ik heb geen idee wat dit allemaal betekent, maar het klinkt in ieder geval wel mooi. De punchline is één van de mooiste woordgrappen die ik sinds jaren heb gehoord: “Koemunicatie”. Ik heb het vermoeden dat dit woord alleen al drie chakras in me heeft geopend, mijn innerlijke zelf heeft ontwaakt en mijn ziel heeft gereinigd. Laat die koe dan maar zitten.

Fans van Koeknuffel-initatieven zullen misschien beweren dat ik vanachter mijn scherm niet kan begrijpen wat de kwijlende bek van een koe in je nek doet met je mentale gesteldheid. Dat ik gewoon eens die 75 euro moet ophoesten om drie uur lang diep in de ogen van Bertha 38 te staren. Dat ik mijn geest gewoon moet openen en mijzelf over te geven aan de magie van het Koeknuffelen. Die mensen bedank ik vriendelijk.

Ik ben zelf altijd meer van het mierenneuken geweest.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.