Roken op de campus magda?

Een nota met het voorstel de campus rookvrij te maken op een paar gedoogplekken na heeft het niet gehaald. Teruggetrokken. Nu ligt er in het Dagelijks Bestuur van de Universiteitsraad een nieuw stuk voor over het rookbeleid op de campus. 

Er  zijn  in toenemende mate klachten over de stank van rook bij de ingangen van de gebouwen. Hans Haans van de fractie Onafhankelijken geeft wat cijfers over de gevolgen van roken. Maar besluit hij: “Mensen moeten zelf weten of ze willen sterven,  het gaat mij om de meerokers, die hebben er niet om gevraagd. Het College moet ballen laten zien.” Het lijkt erop dat de fracties gaan hameren op een campusbreed verbod op roken, met een paar rookvrije zones. Maar het stuk dat ter tafel ligt zegt: “Het College is geen voorstander van een volledig rookverbod op de campus. Daarvoor lijkt onvoldoende draagvlak te bestaan, zie ook de peiling van Univers, en zo’n verbod is niet goed te handhaven.” Waarlijk Univers genoemd in een beleidsstuk. campus-rookvrij-poll-uitslagElbrich Meijering van Fractie Front geeft aan dat een sigaretje als je van het ene naar het andere colleges loopt, moet kunnen. Er zijn weinig punten waar je mag roken bij de collegezalen. Na een hele discussie komen er zones waar je niet mag roken. Dat wordt ongeveer zes meter van een hoofdingang af, verder weg van de looproutes van en naar de aula van het Cobbenhagengebouw, op alle buitenwerkplekken en eettafels komt een verbodsbordje, de loopbrug blijft rookvrij en bij het monument van Tias zal ook beter gehandhaafd worden.

De fracties hadden allen een positieve grondhouding , alleen Front neemt het nog terug naar de fractie.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.