TOP-week: zo kom je ‘m door

Het programma voor de TOP-week 2017 voelt vertrouwd. Dezelfde activiteiten keren terug, sommige net wat anders ingevuld. Belangrijk punt: studenten melden zich maandag pas om 14.00 in het sportcentrum en hoeven niet meer de hele dag op de universiteit te zijn.

Dat belooft dus een mooie week te worden. Voor de aankomende studenten die na de zomer meedoen aan de TOP-week: gefeliciteerd. Je eerste goede beslissing in je prille studentenbestaan. Om dat een goed vervolg te geven, lees je hier bij welke activiteiten je absoluut aanwezig moet zijn.

Maandag

De TOP-week begint altijd kut. Maar daar komt dit jaar verandering in. Het slaapverwekkende, formele programma op de universiteit is eruit gehaald. Je meldt je nu om 14.00 in het sportcentrum. Daar ontmoet je je mentoren en je groepje. Voor je het weet is het alweer tijd voor de barbecue en kan de TOP-week écht beginnen. Na de barbecue vertrek je naar het openingsfeest van de TOP.

Advies: meteen kei hard gaan. Laat jouw medestudenten maar eens zien uit welk hout jij gesneden bent.

Dinsdag

De volgende dag kent twee fijne activiteiten. Je start in het Leijpark voor de spellenmiddag. In combinatie met goed weer een van de leukere activiteiten van de week. ’s Avonds is het Singlefeestje in Poppodium 013. Dat klinkt als feest waar hitsige vrijgezellen elkaar bespringen, maar schrik niet: het is de bedoeling dat je je favoriete plaatje aanvraagt. Er wordt niemand ongevraagd besprongen.

Advies: vroeg pieken. Volgende dag wordt zwaar.

Woensdag

Dit is dus de volgende dag. Je fietst naar de campus van Tilburg University waar een ‘Recharge Lunch’ op je staat te wachten. Dat is nodig want om 13.00 start de cantus. Het hoogtepunt van de TOP-week. Dat is heel veel bier drinken in redelijk korte tijd. Er wordt ook gezongen. Als je jonger dan 18 bent of geen zin hebt in heel veel bier in korte tijd, kies je voor een alternatief programma. Dat bestaat uit een filmquiz en een film kijken of college volgen. Eigenlijk veel leuker dan die cantus, dus. Na de cantus/filmquiz is het ieder voor zich. De een gaat naar bed, de ander legt een vloerpizza en weer een ander gaat door naar de kroeg. Er is dan ook geen officieel avondprogramma.

Advies: nergens rekening mee houden. Dit is waarom je leeft.

Donderdag

En dan is het alweer donderdag uitbrakdag. Het aftellen is begonnen. Je verkent Tilburg wat en pakt het TOP-festival mee. Langzaam leef je toe naar de avond, waar een kroegentocht op het programma staat. Misschien wel de leukste avond van de week. Kroegen afstruinen en shotjes drinken. Als je iemand wilt versieren is dit ook wel een goede dag. Studenten worden wat wanhopig omdat het de voorlaatste avond is en ze nog niemand geregeld hebben. Iemand uit je groepje is het makkelijkst, maar het is ook leuk jezelf uit te dagen en wat verder dan je eigen opleiding te kijken. Het is helemaal aan jou.

Advies: nergens rekening mee houden.

Vrijdag

De laatste dag. Een emotioneel moment voor velen, maar je kunt lekker uithuilen bij Stappegoor. Dat is een groot binnen- en buitenzwembad met een grasveld. Kei harde chillings worden hier gezet. ’s Avonds is het eindfeest. Zorg dus dat je de hele dag effectief gebruikt om nog één keer op te laden voor een lange, slopende nacht.

Advies: niet opgeven.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.